4 tips till Pumpkin Spice Hair

Säsongens hetaste trend är värd att falla för. Pumpkin Spice Hair må krossa hjärtan men färgen infriar samtidigt löften om evig kärlek.

Kaffevärlden må ha försökt göra den till sin. Pumpkin Spice är också Halloween-älskares första hands val. Men modevärlden har nu gjort en egen skönhetstolkning. Brunetter och blondiner omfamnar nu gyllene röd hårfärg, accentuerad av smickrande inslag av kastanj och koppar. Det är lätt att falla för dessa varma, vinterombonade nyanser, men hur får man det bästa resultatet?

 

Här kommer 4 värdefulla tips som hjälper dig välja önskvärd kryddning

  1. Välj rätt nyans Pumpkin

Pumpkin Spice omfattar alla möjliga nyanser, från kastanjeröda till sofistikerade varm koppar. Detta möjliggör en rad olika varianter när du matchar hårfärg med en specifik hudton.

Tweaka rött och koppar en aning för en skräddarsydd nyans som framhäver hudtonen. För ljusare hy kan du våga dig på en mer vibrerande nyans, samtidigt som medium till mörk hudton passar bättre till varma, gyllene nyanser.

Experttips: Addera en Mahogny-ton för att ge det en tvist av personlig touch.

Bild: @hair_by_charlotte

  1. Framhäv hårets nyans

Precis som med hudton är det viktigt att Pumpkin Spice-toner lirar bra med hårets basfärg. Målet är att slutresultatet ska vara flernyanserat och harmonisera sömlöst.

Balansera blont hår med rosékoppar-effekter, ljus-medium eller rött hår med gyllene koppartoner. Mörka hår går bäst med en kastanjebrun touch som snyggt reflekterar ljus.

 

  1. Omfamna en Ombre-finish

Pumpkin Spice är visserligen inte en diskret och blygsam hårtransformation. Men att välja en ombre-finish kan ge en mer naturlig look. Håll rötterna mörkare helt enkelt. Addera samtidigt ljusare koppar eller orangea toner på mittenlängderna som kommer balansera rötterna snyggt.

Genom att sno ihop två eller tre nyanser får du den där flernyanserade effekten som du strävat efter. För en mer diskret gradering, ska du sikta på att ljusa upp håret max två steg från hårets basfärg.

Bild: @kai_sohn

  1. Vårda färgen

Se till att hålla koppartoner levande och orangea längder vibrerande genom rätt färgbevarande behandling. Överanvändning av plattång och andra värmeredskap bör undvikas eftersom det påverkar hårfärgens intensitet negativt.

När du tvättar håret, applicera då extra mycket Wella Professionals Color Recharge Red Conditioner i mellanlängderna. På så sätt blir det ett minimalt tapp av pigment och bevarar den där önskvärda Pumpkin Spice-finishen.

 

Besök vårt Instagram-konto för mer inspiration eller ta del av våra produkter på WellaStore här.